Veilig douchen

Veilig douchen

Niemand stapt graag onder de douche in een onveilige badkamer. Wij zien vaak dat de bestaande situatie in de badkamer van dien aard is, dat dit bij het ouder worden niet meer aansluit bij de wensen. Zo wilt u bijvoorbeeld een minder hoge instap van het ligbad, of een veiligere douchecabine. Een goede oplossing voor dit probleem is het realiseren van een levensloopbestendige badkamer. Veilig douchen? Blankenstijn Badkamers kan uw badkamer verbouwen in één dag.

Douche renovatie - Blankenstijn badkamers

Veilig douchen voor ouderen

Veilig douchen voor ouderen is zeer belangrijk, aangezien een lelijke val verregaande gevolgen kan hebben. Blankenstijn Badkamers maakt veilig douchen in één dag mogelijk. Zo zorgen onze professionele sanitair installateurs ervoor dat de hoge douchebak wordt vervangen voor een vlakke inloop of douchehoek. Er zijn verschillende manieren om de badkamer veiliger te maken, onder andere door de installatie van een vlakke douchebak met lage instap, door de douche drempelloos te maken met een inloopdouche. Daarnaast is het mogelijk om de drempel bij binnenkomst van de badkamer te verwijderen.  De wanden worden uitgevoerd in wandpanelen in verschillende kleuren, waardoor niet de gehele badkamer gedaan hoeft te worden.

Mijn rommelzolder is door Blankenstijn Badkamers omgetoverd in een prachtige ruimte.
Die bestaat nu uit een ruime douchecel, daarbij een toilet en vloerverwarming; verder schuifdeuren om erachter toch nog het een en ander aan spullen op te kunnen bergen. Tijdens het werk bleek hij zo flexibel dat er ook nog een Velux-raam in het dak kon worden aangebracht. Dat maakte de ruimte áf."
Mevrouw Valk
DECEMBER 2020
Wij zijn zeer tevreden met onze badkamer!
Onze kleine badkamer is prachtig geworden. Behalve deskundig en zeer nauwgezet is Wilfred ook in de omgang een prettige man.
Dhr & mevr Nagtegaal
Dhr & mevr Nagtegaal

Antislipvloer voor veilig douchen

Tijdens het douchen wordt de vloer van de inloopdouche of douchebak nat. Hierdoor neemt de kans op een glij- of valpartij toe. Door een antislipvloer te laten leggen neemt deze kans aanzienlijk af en neemt de veiligheid toe. Sommige douchevloeren voelen glad aan in droge toestand, maar worden ruw als ze vochtig worden. Blankenstijn Badkamers kan deze aanpassingen in slechts één dag doorvoeren, zodat u zo snel mogelijk veilig kunt douchen.

Veilig douchen - anti slip
Veilig douchen- wandbeugel

Wandgrepen laten installeren in de badkamer

Voor extra veiligheid in de badkamer is het verstandig om de wanden te laten voorzien van handgrepen of wandbeugels. Onze deskundige medewerkers zorgen ervoor dat de wandgrepen stevig in de muur verankerd zijn, zodat deze jarenlang veilig te gebruiken zijn. Om er zeker van te zijn dat u tijdens het douchen niet uitglijdt, kan het een goede keuze zijn om een douchezitje te laten monteren. Er zijn verschillende uitvoeringen beschikbaar, zoals douchezitjes met extra armsteunen of ondersteunende poten. In zowel het materiaal als de kleur is veel variatie beschikbaar.

Waarom Blankenstijn Badkamers?

badkuip

Meer dan 20 jaar ervaring

witte-badkamer

Van ontwerp tot realisatie

wastafel badkamer

Nieuwe badkamer volledig ontzorgd

Kom in contact met Blankenstijn Badkamers voor de renovatie van uw badkamer

Ook veilig douchen? Neem vrijblijvend contact op

Op dit moment kunnen wij vanwege de drukte geen offerte aanvragen in behandeling nemen via onze website.

Dit kan alleen telefonisch (06-21986423)
en nemen wij alleen aanvragen voor volledige badkamers in behandeling
Helaas doen wij dit moment geen onderhoud of renovatie

Hopend op uw begrip in deze.