Complete toilet inrichting geheel naar eigen ontwerp: inspiratie

Complete toilet inrichting geheel naar eigen ontwerp: inspiratie

Toilet inrichting

Bent u net verhuisd, of vindt u het gewoon tijd voor een nieuw toilet? Het kleinste kamertje van het huis kunt u geheel naar uw smaak inrichten. In lijn met de rest van het huis, of in een eigen interieurstijl: klassiek, industrieel, eclectisch… Bij het ontwerp moet u letten op een aantal elementen: natuurlijk het sanitair, maar ook de vloer en muren, plus accessoires. Toch is het zeker de moeite waard om van uw toilet iets moois te maken, aangezien u zich vaak in deze ruimte bevindt. Wilt u uw toilet verbouwen naar eigen ontwerp, maar weet u nog niet helemaal hoe? Dan kunt u hier inspiratie opdoen.

De toiletpot

Centraal in het toilet staat of hangt natuurlijk de toiletpot. De vraag is allereerst of u voor een hangend of staand toilet kiest. Een voordeel van een hangend exemplaar is dat het waterreservoir niet te zien is, maar dat er alleen een doortrekknop in de muur zit. Bovendien is het met een hangend toilet eenvoudiger om de ruimte schoon te maken. Staande toiletpotten nemen meer ruimte in beslag, omdat deze van de muur af staan. Daarentegen zijn de staande potten wel steviger dan de hangende wc’s.

Een fontein

In de meeste gevallen is er in het toilet een fontein of wastafeltje aanwezig. Het is namelijk wel van belang dat u uw handen kunt wassen na een toiletbezoek. Afhankelijk van de stijl die u voor uw toilet in gedachten heeft, kunt u de vorm kiezen (een hoekfontein, rechthoekige wastafel of juist ronde kom), het materiaal van de bak (variërend van standaard wit tot donker hardsteen) en de kleur van de kraan (denk aan zilver, goud of zwart).

toilet inrichting

Vloeren en muren

In veel toiletten zijn de vloer en muren om hygiënische redenen bedekt met tegels. Deze zijn dan ook eenvoudig schoon te maken, wat regelmatig moet gebeuren in een toilet. In de tegelsectie heeft u de keuze uit vele verschillende soorten en stijlen. Vierkant, recht- of zeshoekig, rond, mozaïek of visgraat… En dan zijn ze er ook nog in allerlei stijlen en kleuren – voor een minimalistische of juist kleurrijke inrichting. Houdt u van strakke vloeren en muren met een naadloze afwerking? Denk dan eens aan een beton- of gietvloer of gestucte muren.

Accessoires

Accessoires maken uw toilet helemaal af. Ze mogen dan wat kleiner zijn, maar het zijn zeker ook essentiële onderdelen. Onmisbaar zijn bijvoorbeeld toiletrolhouders, die verkrijgbaar zijn in het ‘altijd goede’ roestvrijstaal of in unieke, creatieve designs. Hetzelfde geldt voor handdoekhaakjes. Tot slot kunt u voor een zuivere lucht en een natuurlijke look wat groene planten neerzetten.

Bent u geïnteresseerd in een complete toiletinrichting geheel naar eigen ontwerp? Neem dan contact met ons op. Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden te onderzoeken voor een zo optimaal en hygiënisch mogelijk toilet.