Badkamer vernieuwen? 3 keer inspiratie voor een luxe badkamer

Badkamer vernieuwen? 3 keer inspiratie voor een luxe badkamer

Badkamer inspiratie

In huis is de badkamer een belangrijke ruimte waar we meerdere keren per dag komen: om te douchen of te baden, onze tanden te poetsen, naar het toilet te gaan en onze handen te wassen. Het is de plek waar u de dag begint en eindigt. Daarom wilt u natuurlijk dat uw badkamer in goede staat is. Naast rust en privacy verlangt u misschien ook naar luxe en comfort. Nu is dit voor iedereen wat anders, en uw luxe badkamer kan dan ook in verschillende stijlen worden uitgevoerd. Van landelijk tot modern of van design tot retro. Wilt u uw badkamer vernieuwen met luxe sanitair en een nieuwe vloer of badkamermeubelen? Lees dit artikel en doe inspiratie op!

1. Luxe sanitair

Op het gebied van sanitair is er van alles mogelijk. Denk aan baden en douches of wastafels van materialen als keramiek, composiet, graniet of marmer, gecombineerd met de kranen van uw smaak: van chic tot no-nonsense, in de kleuren zilver, goud of zwart. En kiest u dan voor een gewone douche of voor een regendouche met krachtige of ontspannende waterstralen? Ook in de categorie baden kunt u voor standaard gaan of juist extra luxe toevoegen door een bubbelbad te plaatsen. En misschien heeft u zelfs wel de ruimte voor andere wellnessfaciliteiten, zoals een stoomcabine of sauna…

Badkamer vernieuwen

2. Luxe badkamermeubelen

Een badkamermeubel is prominent in de badkamer, en kan daarom maar beter een positieve eyecatcher in uw luxe badkamer zijn. U kunt kiezen voor exclusieve designmeubelen van de beste materialen, zoals een ombouw van hout en een blad van natuursteen. Zulke meubelen zijn gemakkelijk zelf samen te stellen, aangezien ze vaak uit losse onderdelen bestaan. Uiteraard is het ‘t mooist als uw badkamermeubelen (bijvoorbeeld een wastafelkastje of een wastafelblad plus een losse handdoekenkast) in hetzelfde ontwerp en dezelfde kleur worden uitgevoerd.

3. Luxe vloer

De vloer van uw badkamer bepaalt voor een groot deel de sfeer en look van de ruimte. U heeft de keuze uit vele soorten materialen, zoals tegels, pvc of hout (jazeker, ook in de badkamer), of een beton- of gietvloer. Een luxe uitstraling creëert u het best met natuurlijke materialen en kleuren. Houd bij het uitkiezen van een vloer ook rekening met het onderhoud.

Wilt u graag uw badkamer vernieuwen maar heeft u daarbij hulp nodig? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij komen graag bij u langs om de ruimte op te meten en met u mee te denken over de mogelijkheden.