De badkamer trends voor 2021: alle trends voor u op een rij

De badkamer trends voor 2021: alle trends voor u op een rij

badkamer trends

Droomt u van een nieuwe badkamer? Nu alle toonzalen gesloten zijn is het lastig om het ontwerp voor uw nieuwe badkamer vorm te geven. U kunt nu immers niet in de showroom trends bekijken om inspiratie op te doen. Bij Blankenstijn badkamers helpen wij u graag bij het vormgeven van uw droombadkamer. Onze persoonlijke service kunnen wij bieden vanuit de winkel in Dordrecht en Drechtsteden, maar tijdelijk ook online. Vanuit ons ruime assortiment valt altijd een badkamer samen te stellen die past bij uw wensen en bij de laatste trends. Om inspiratie op te doen, delen wij in dit artikel de badkamer trends voor 2021 met u. Welke badkamer is uw toekomst? 

Badkamer trend 1: Ga thuis op vakantie en waan uzelf in aan de Middellandse Zee

De badkamer trends van 2021 gaan mee met de actualiteit. Deze is helaas dat niemand op vakantie kan. Voor veel mensen geldt bovendien dat zij meer tijd doorbrengen binnen de muren van het eigen huis, dan zij daarvoor ooit hebben gedaan. Een actuele trend is dan ook het creëren van een vakantiegevoel bij u thuis. Dit kunt u doen door van uw badkamer een oase van rust te maken waarin u items laat terugkomen die doen denken aan een vakantieoord aan de Middellandse Zee. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mozaïektegeltjes, stenen wasbakken en badkamermeubels van hout.

Badkamer trend 2: Breng de natuur naar binnen in uw badkamer

In de badkamer trends van 2021 zien we veel invloeden vanuit de interieurbranche terug. In woonkamers is al langer de ‘Urban jungle’ trend populair. Er is geen ruimte zo geschikt om de natuur in huis te halen, als de badkamer. Als u uw badkamer gaat verbouwen, kunt u denken aan het aanbrengen van natuurlijke materialen en kleuren op de wanden en vloer. De badkamer maakt u helemaal af door een luchtzuiverende plant of zelfs een plantenmuur te plaatsen. Hiermee kunt u de natuur van buiten letterlijk naar binnen halen. Luchtzuiverende planten dragen daarnaast bij aan een luxe gevoel van een wellness bij u thuis.

Badkamer trend 3: Creëer een luxegevoel door marmeren details aan te brengen

Een andere trend die is overgewaaid vanuit de interieurbranche, is het gebruik van marmer. Hoewel we al vaker marmer terugzagen in de badkamer, wordt dit luxe materiaal nu meer dan ooit gebruikt. Zo kunt u bij uw badkamer renovatie bijvoorbeeld kiezen voor marmeren muren en vloeren, maar worden ook steeds vaker de badkamermeubels- en accessoires met een marmerlook gekozen. De hotel-chique ervaring maakt u helemaal af met geurstokjes en zachte handdoeken.

Ziet u uw nieuwe badkamer al voor u of heeft u hulp nodig bij het samenstellen van de badkamer van uw dromen? De specialisten van Blankenstijn Badkamers helpen u graag bij het ontwerp. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.